Architectuur

Authentiek wonen met een nieuwe moderne uitstraling: Hof.24

Arjen en Koen Hoogeveen, tweede en derde generatie Hoogeveens architecten, zijn de architecten die het ontwerp voor Hof.24 hebben gemaakt. Lees hier hun verhaal over hoe ze tot het ontwerp van de woningen en het groene hof zijn gekomen:

Nieuw leven aan versleten plekken geven

Voor het ontwerp van Hof.24 konden we putten uit onze ruime ervaring met herontwikkeling. Door projecten als de veel geprezen Kraaipanschool, de Van der Pek buurt in Amsterdam en ook Brandmeester in Amstelveen hebben we veel ervaring opgedaan met het succesvol herontwikkelen van oude versleten plekken in de stad.

Versterk de bestaande kwaliteiten 

Ons bureau, opgericht in 1974 door Teun Hoogeveen, maakt duurzame, zorgvuldig ontworpen en gedetailleerde projecten waarbij de woon- en leefomgeving voorop staat. Ons motto is: vernieuw met respect en gevoel, zodat de kwaliteiten van de plek worden gerespecteerd en versterkt in de nieuw te maken bebouwing. Als team combineren we de ervaring en frisse energie die nodig is voor zo’n bijzondere opgave.

Groene hof als kloppend hart

Het gekozen voorkeursmodel uit de studie van B+B Stedenbouw en Landschapsarchitectuur sloot perfect aan op onze ideeën en geeft met haar gemeenschappelijke groene binnengebied het hof, een kloppend groen hart aan het hele plan.

Individueel én in harmonie

De twee-onder-één kapwoning op de hoek van de Hoofdweg Oostzijde en de Burgemeester Pabstlaan is een scharnierpunt in het plan. Daar wordt de schaal en kleur van de bestaande bebouwing gecombineerd met de nieuwe modernere uitstraling van onze nieuwe architectuur. Deze is helder en fris met veel aandacht voor individuele plekken en moderne uitstraling binnen het geheel. 

De woningen aan de Burgemeester Pabstlaan hebben met hun extra laag een voorname uitstraling als statige, robuuste panden aan de entree kant van het hof. De woningen aan de andere zijden van het hof zijn met een laag minder en een kap meer passend bij de bestaande bebouwing. De zorgvuldige materialisering en dito detaillering zorgen voor een mooie samenhang. Met het toepassen van drie kleuren baksteen is zowel de individualiteit als de totale harmonie in het plan gegarandeerd. Dit leidt tot een ware eenheid in verscheidenheid.

 

 

 


Hoogeveen architecten

Arjen en Koen Hoogeveen

Website


Bureau B+B


Website


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring